Vag in at Zottegem

Vijf jaar geleden, vonden Nikie De Clercq en Toon Hylebos dat de tijd rijp was om opnieuw een Volkswagen meeting voor old timers in leven te roepen. Doordat de Paardenhappening in Zottegem niet langer door ging op het terrein van de Bevegemse Vijvers maar op het domein van Baron della Faille d'Huysse, was dit een opportuniteit die ze niet onbenut konden laten, hier hadden ze de plaats en de parkeergelegenheid om de meeting door te laten gaan, en dit tijdens Kermis Zottegem.

Samen met de vrienden Tim Haelterman en Xavier Uyttenhove als basisteam startten ze met de organisatie.

"De eerste editie was spannend! We probeerden zo veel mogelijk reclame te maken maar konden niet inschatten wat de respons zou zijn. Uiteindelijk waren we heel tevreden met de opkomst van iets meer dan honderd auto's. Ondanks het feit dat de weergoden ons in de voormiddag niet zo gunstig gezind waren zorgden twee bevriende bands, de One Eyed Jacks en Pussy Willow met hun muziek voor de warmte en ambi in de twijfelende namiddagzon.

Na een geslaagde eerste editie en heel wat toffe reacties kregen we de smaak te pakken en de goesting naar een tweede editie volgde al snel.
Editie 2015 zag zo het levenslicht.
Ook deze keer was de zon niet van de partij maar tijdens het optreden van de Backseatboppers klaarde de hemel helemaal open.
Met tweehonderd auto's en  nóg meer bezoekers dan de eerste keer sluitten we deze keer moe en voldaan af.
Diezelfde dag nog ontspruit het idee voor de volgende editie: "the Topless Editie".

In 2015, met de Topless Editie overschrijdden we de kaap van de 300 oldtimers. Én, driemaal is scheepsrecht want de zon was van de partij!
Deze keer kwamen de Mudcookies voor een muzikale noot en zorgden we voor een gezonde dosis adrenaline met de demo's van de Belaey Trials Team van wereldkampioen Kenny Belaey, Wesley Belaey, Andy Masschelin en top BMX'er Kenneth Tancré.
We bouwden het kinderdorp uit met pony's, grimme en springplezier.

De "Dirty Edition" van 2016 was echt DIRTY we hadden in ons bloot bovenlijf opgebouw en afgebroken maar de dag van onze meeting was het herfst regen koud wind maar de mensen die kwamen toch en bleven telkens vluchtend naar de tenten om bij beetje zon weer plaats te nemen. Zo werd het toch nog een fijne dag dankzij de bands die hun best deden om de hele namiddag de sfeer erin te houden met live muziek. 

THE HOT AND STEAMY CAMPER EDITION van 2017 was een succes voor het eerst was de meeting gespreid over 2 dagen met zowel op zaterdag als zondag live muziek. We hadden mooi weer en konden 300 auto's verwelkomen! We hadden enkele deelnemers die het offroadtrack met roadbook reden. We hadden ook de eerste keer een rondrit voor oude brommertjes tussen de 50 en 125cc dit werd verzorgd door de lokale brommerkesclub "Leste Vitesse". Voor ons vijf jarig jubileum verkochten we lotjes waarmee je een golf MK1 winnen die we met de Vagincrew hadden gerestaureerd. De 1250 euro opbrengst van deze Tombola werd geschonken aan VZW Bijeva uit Zottegem. Veel volk veel auto's kortom een geslaagde editie!

2018 is opnieuw twee dagen op zaterdag camping en feest in zottegem city. Op zondag is het meetingdag met de actie win een KEVER 1302 de opbrengst van de tombola wordt opnieuw geschonken aan vzw BiJeVa

BE THERE!

OLD SKOOL VAG MEETING

Alle olditmers zijn welkom van de VAG groep, we heten ook de youngsters welkom dus is uw wagen nog niet zo oud, kom zeker naar onze meeting. 

TOLERANT

Onze liefde gaat uit naar AIR Cooled versies maar de WATER Cooled kunnen ook ons hart bekoren en zijn dus bij deze ook meer dan welkom.

COORDINATES

Bevegemse Vijvers, Zwembadstraat,                                  

9620 Zottegem                                            

50°52'02.7"N 3°49'44.6"E

Life is a journey, enjoy the ride. 

 

Geniet van de vele oldtimers

Praat bij met gelijkgestemde 

Schrijf u in voor de offroad tour met roadbook

Aanshouw de demo's van het  BMX Stunt team

Dans en klap mee met de live muziek van de internationale bands

Laat uw kinderen hun hart ophalen in het kinderdorp, springkasteel, grimme, enz

EET en DRINK zoveel als je wil bij onze bar en food stops

Schuim de winkeltjes af